Ποιοι είμαστε

Ο φορέας  ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ αποτελεί μια αναγνωρισμένη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και λειτουργεί μία Μονάδα Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Ημέρας Λόγος Νους για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Ιδρύθηκε το 2007 και λειτουργεί στα πλαίσια του προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ. Απευθύνεται σε παιδιά 2,5 έως 12 ετών που παρουσιάζουν διαταραχή αυτιστικού φάσματος. Λειτουργεί στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 8 του ν. 2716/1999 για την λειτουργία μονάδων ψυχικής υγείας .

Το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί  από Δευτέρα ως Παρασκευή και από τις 8:30 έως τις 16:30.Περιλαμβάνει το  πρωινό ημερήσιο θεραπευτικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης (ηλικίες 2,5-7 ετών) και εξατομικευμένα προγράμματα για παιδιά που φοιτούν σε σχολικές μονάδες.

Είναι στελεχωμένο με πλήρη επιστημονική ομάδα (παιδοψυχίατρο, ψυχολόγο, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπευτή, ειδικούς παιδαγωγούς κ.α.). Τα έξοδα λειτουργίας του Κέντρου καλύπτονται με συγχρηματοδότηση, κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και κατά 20% από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, καθώς επίσης και από τη συμμετοχή γονέων και χορηγιών.

Κύριος στόχος της λειτουργίας του Κέντρου είναι η κατά το δυνατόν επαρκής για κάθε επωφελούμενο, ψυχοκοινωνική επανένταξη και λειτουργική αυτονόμησή του. Διασυνδέεται λειτουργικά με άλλες ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες που λειτουργούν στην Αττική.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας.

Μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας (συμπληρώστε οπωσδήποτε το E-mail σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας).